lebih mudah

Wednesday, April 2, 2014

Bagaimana hendak tahu original atau ciplak handphone kamo tu..

Assalammualaikum,, Hai guys?

hah lamekan sy x update blog...ok hari ini sy nak share ttg bagaimana hendak memastikan handphone kamo tue original or ciplak....

walaupun ade org cakap topik nie dah basi tapi pada sy ia ttp x basi sebb sy yakin masih ramai yang x tahu ttg nie..

Let's to share how to check your handphone original or what------>

1) Taip *#06#

2) kan keluar 15 digit

    Example 869294011637492

 Cuba kamu tgk pada digit ke 7>8

    Example 869294011637492



*Kalau 02 atau 20 > Handphone korang dibuat di Asia tenggara(kualiti biasa-biasa)
*Kalau 08 atau 80 >Handphone korang dibuat di german ( kualiti yang bagus )
*Kalau 01 atau 10 >Handphone korang dibuat di finland(kualiti lebih baik dari german)
*Kalau 00 > Handphone korang dibuat france (Kualiti terbaik dari semua kualiti diatas)

HANDPHONE SY CUMA BRAND ALCATEL JER TP X SANGKE QUALITY DIE LEBIH BAIK DARI GERMAN :)


Note: Kalau kamu xde sebarang nombor diatas kamu punye handphone ciplak.
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

klik join contents