lebih mudah

Sunday, February 12, 2012

Aq pergi interview jadi cikgu tadika dengan menggunakan diploma kaunseling....

perh lame sudah aq tak buka blog nie macam dah rumah tinggal dah aq rasa...
hmm update la something news (tukar background n ape2 la yang kowg tgk baru)

erm semalam pergi interview cikgu taska...huhuhu macam x caye je kan...tapi owg nak interview aq tue x dapat datang plak sebab uruskan anak die sekolah....perh...benggang pon ade nasib baik uma akak aq dekat nak balik jalan kaki nie....

tapi owg yang nak interview aq tue suruh pekerja die interview aq serba sedikit pasala latarbelakang aq......
hmmm....( bla%^$#@)

tapi akak yang interview aq tue muke die manis sedap mate memandang....sejuk ckit ati yang panas nie

HARI NI PLAK aq dapat satu panggilan.......
cube teka panggilan ape?
huhuhuhu (nie yang aq nak ceritakan)

aq bangun tido dengan otak bler lagi.......
aq jawab satu panggilan yang menawarkan jawatan sebagai tenaga pengajar di tadika yang agak maju la jgak bisnesnya.....
dia memperkenalkan dirinye sebagai tuan punye taska
(aq pon rase happy lerh sebab dapat panggilan keja)

Pn tue suruh aq datang besok jam 7.00 pagi sebab die nak training aq. aq jawab ok puan...dah hujung panggilan aq tanye berape gaji (nie yang buat aq tercengang)

puan tadika: awak letak nak gaji berapa?

aq: biase puan bagi gaji pekerja berapa

puan tadika: sy biase bagi 650.00 pada permulaan kerja (panggilan tamat)

area puncak jalil gaji guru tadika die biasenye guna diploma law tak ade pengalaman rm900. aq berbudi bahasa lagi minta gaji 880.00 pun puan tue x nak juga.

SO JAWAPANNYE AQ TOLAK Le JAWATAN TUE......puan tue pun agak2 le aq rase macam die nak buli je...

die ade 2 buah taska 4 org pekerja...dah tue die nak aq keje dari pagi hingga petang....aq punye diploma ade pun berkaitan kanak2....

ade ke patot 650.00 untuk permulaan pekerjaan aq dengan menggunakan diploma??




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

klik join contents